Livet upp och ner

Bli inte förvånad om du slår upp ordet "Livskraft" i ett lexikon och får se en bild på levnadsglada fyrbarnsmamman Eva-Maria Öhrn från Ljusdal. Hon är dessutom modig som vågar vara helt öppen med sin sjukdom, dels på Instagram men framförallt i bloggen Livet upp och ner. I denna berättar Eva-Maria öppenhjärtligt om sin vardag med den enskilt vanligast förekommande blodcancersjukdomen myelom. Ett naturligt val enligt henne själv. 

"Jag har ju förstått att det är väldigt olika det där, vilket behov man har av att dela med sig. För mig är det svårt att förstå att man inte vill dela med sig. Jag tänker på personer som inte vill berätta att de är sjuka. Hur kan man ens dölja det? Då måste man ju gå runt och låtsas att man är frisk, även de dagar när man mår som sämst. Det skulle för mig vara helt omöjligt, eftersom jag är så pass sjuk" berättar Eva-Maria bland annat i en intervju med Netdoktor från vintern 2019. 

Det var även efter denna intervju som Blodcancerförbundet fick kontakt med Eva-Maria, som varit vänlig nog att låta oss bidra till att sprida hennes ord vidare. Något vi på förbundet är väldigt tacksamma för då det hjälper oss sprida kunskap om livet som drabbad av blodcancer eller annan allvarlig blodsjukdom, ett viktigt mål för vår verksamhet. Ta således gärna del av Eva-Marias vardag med myelom bestående av skratt, rädslor, glädje, hopp och tårar genom att "klicka" på bilden nedan. 

Det går även bra att följa Eva-Marias vardag på Instagram via denna länk

Senast uppdaterad 18 juli 2020