Föreningskoordinator sökes

Är du intresserad av en viktig tjänst i en växande patientorganisation med höga ambitioner för framtiden? I så fall är du varmt välkommen att söka tjänsten som föreningskoordinator för våra lokalföreningar på Blodcancerförbundet (BLCF).

Genrebild Samordna Samarbeta Teamwork G2976b0097 1920 Fri Gratisbild Av Gert Altmann Pixabay M BLCF Logo 1

Anställningsform: Heltids projektanställning ett år, med möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning.

Arbetslivserfarenhet: Administrativ utvecklare med  2-4 års erfarenhet. Erfarenhet från projektledning. Erfarenhet från arbete i ideell organisation och föreningsverksamhet

Utbildning: Eftergymnasial utbildning två år eller längre. Gärna även inom Hälso- och sjukvård

Som föreningskoordinator för våra medlemsföreningar kommer du att arbeta som en supportfunktion mot våra 16 viktiga lokalföreningar. 

Exempel på arbetsuppgifter:

+Att leda det strategiska arbetet tillsammans med våra lokala föreningar och personal på förbundet - med målet att såväl förbundet som antal medlemmar och lokalföreningar ska växa.
+Uppstart av nya lokalföreningar
+Att anordna patientutbildningar på nationell och lokal/regional nivå
+Genomförande av digitala aktiviteter och möten
+Att utveckla lokalföreningarnas webbsidor
+Att identifiera behov av, samt anordna utbildningar för medlemmar i lokalföreningar
+Rekrytering och konstituering av styrelser på lokal nivå
+Planering och genomförande av årsmöten på lokal nivå
+Att ansvara för administration kring ordförandemöten och genomförande av konferenser för ordförandena i lokalföreningarna.
+Upprättande av verksamhetsberättelser och andra rapporter för lokalföreningarna.
+Ansökan om bidrag och ekonomiskt stöd på lokal nivå
+Nationella och internationella kontakter
+Att tillsammans med lokalföreningarna driva Blodcancerförbundets regionala intressepolitiska frågor
+Samarbeta med insamling och marknad i nationella insamlingar och kampanjer.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från liknande arbete och med lämplig utbildning. Gärna eftergymnasial utbildning inom hälso- och sjukvård, vård och omsorg eller liknande.

Tidigare erfarenhet av arbete i ideell organisation och/eller styrelse- och föreningsarbete är meriterande. Vi sätter stort värde på din organisatoriska och pedagogiska förmåga, samt dina personliga egenskaper och drivkrafter.

Du bör gilla att resa runt i landet, arbeta i och med mindre föreningar, hålla koll på styrelsearbete, stadgar, skriva verksamhetsberättelser, verksamhetsplaner, bidragsansökningar mm. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och kan formulera komplicerade frågor och ämnen på ett lättillgängligt och begripligt sätt. Vi arbetar med Office-paket så det bör du behärska. Engelska i tal och skrift är också ett krav, för att vara föreningarna behjälplig vid internationella utbyten och kontakter.

Som person är du positiv, kreativ, driven, prestigelös, noggrann, strukturerad och självgående. Du trivs med att arbeta i ett mindre team och finner det meningsfullt att påverka andras liv till det bättre.

Övrig information:

Start: Så snart som möjligt

Lön: Enligt överenskommelse

Arbetsplats: Blodcancerförbundet, Hamngatan 15 b, 17266 Sundbyberg

Mejla din ansökan (CV och personligt brev) till: lottie@blodcancerforbundet.se  senast den 19 mars 2023.  Var god märk ansökan: Föreningskoordinator BLCF .

Intervjuer kommer att genomföras löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vid frågor, välkommen att kontakta Lottie Méran på lottie@blodcancerforbundet.se 

Annonsen publicerad den 17 februari 2023
Se platsannonsen med ID 27160788 på Arbetsförmedlingens hemsida här> 

BLCF logo

Blodcancerförbundet finns till för de som drabbats av blodcancer eller annan allvarlig blodsjukdom, närstående och personal inom hematologi. Förbundet är en ideell rikstäckande patientorganisation som är medlem i de intressepolitiska paraplyorganisationerna Funktionsrätt Sverige och Nätverket mot cancer samt ett flertal internationella paraplyorganisationer såsom t ex Myeloma Patient Europé, Lymphoma Coalition Europé, MDS Alliance, International Myeloma Foundation, MPN-, CLL-, CML- Advocates Network med flera.

Blodcancerfonden bedrivs som en ideell stiftelse med ett 90-konto. Fondens arbete syftar till att stödja blod- och blodcancerforskning inom vuxenhematologin i Sverige.

Läs mer om Blodcancerförbundet på: www.blodcancerforbundet.se

 

 

Senast uppdaterad 23 mars 2023