Koordinator ansvarig för temadagar och patientutbildning sökes

 

Är du intresserad av en projektanställning på en växande patientorganisation med höga ambitioner för framtiden? I sådana fall är du varmt välkommen att söka tjänsten som ansvarig för temadagar och patientutbildning på Blodcancerförbundet (BLCF).

Som ansvarig för temadagar kommer du att arbeta med att planera, genomföra och följa upp ett antal temadagar som planeras att genomföras under kommande höst, vinter och vår. Temadagarna kan vara i form av föreläsningar, patientutbildningar och paneldebatter med inbjudna gäster och patientföreträdare. Debatterna leds ofta av en moderator och spelas in för att kunna läggas ut på vår hemsida och sociala medier.

På grund av pandemin planeras aktiviteterna att genomföras både i digital och fysisk form.

 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planera för temadagar och patientutbildningar, inklusive upplägg och genomförande
 • Bjuda in gästföreläsare och moderator
 • Ordna med lokaler och teknik
 • Utforma inbjudningar
 • Genomföra utvärderingar

 

Det är starkt meriterande om du har:

 • Erfarenhet från att genomföra event och föreläsningar
 • Kommunikativ kompetens att uttrycka dig på svenska och engelska, i tal och skrift
 • Nödvändig teknisk kunskap för att kunna spela in och lägga ut inspelade temadagar på webb, sociala medier etc.
 • Kännedom om eventbranschen

 

Som person är du organiserad, strukturerad och bra på att hålla deadlines. Du är prestigelös, driven och självgående. Uppdraget kommer att innebära många externa kontakter inom framför allt sjukvården och läkemedelsindustrin. Det är därför extra meriterande om du har kunskaper om cancerområdet i allmänhet och blodcancer i synnerhet.

Skicka din ansökan (CV och personligt brev) till info@blodcancerforbundet.se senast den 10 oktober 2021. Märk denna ansvarig temadagar. Intervjuer kommer att genomföras löpande. Tjänsten kan alltså komma att tillsättas före sista ansökningsdag. 

Vid frågor, välkommen att kontakta Blodcancerförbundets ordförande Lise-lott Eriksson på lise-lott@blodcancerforbundet.se alt. 070-776 44 43. 

 

Övrig information:

 • Start: omgående  
 • Omfattning:deltid 50% 
 • Anställningsform: projektanställning tom juni, 2022, med stor möjlighet till förlängning.
 • Placering: Blodcancerförbundets kansli, Sundbyberg

 

Om Blodcancerförbundet

Blodcancerförbundet finns till för dom som drabbats av blodcancer eller annan allvarlig blodsjukdom, närstående och personal inom hematologi. Vi är en ideell rikstäckande patientorganisation som är medlemmar i de intressepolitiska paraplyorganisationerna Funktionsrätt Sverige och Nätverket mot cancer samt ett flertal internationella paraplyorganisationer såsom till exempel MPE (Myeloma Patient Europé), LCE (Lymphoma Coalition Europé) mm. Vi ser oss själva som de ”blodcancer-berördas röst utåt” och arbetar aktivt, engagerat och långsiktigt för att bidra till en bättre vardag för landets blodsjuka- och blodcancerdrabbade. 

En central del av vårt arbete är att anordna temadagar där personer som drabbats av blodcancer eller annan blodsjukdom kan delta, liksom deras anhöriga. Temadagarna kan exempelvis handla om nya läkemedel och behandlingsmetoder, den senaste forskningen samt psykosociala faktorer som är relevanta för våra medlemmar.

Dessa aktiviteter sker på riksnivå och ska ses som ett komplement till de lokala medlemsaktiviteterna som våra lokalföreningar anordnar under året. Temadagarna är gratis för alla medlemmar och dess närstående. 

Senast uppdaterad 25 april 2022