Blodcancerförbundet söker medicinskt sakkunnig/forskningsansvarig

Är du intresserad av en viktig tjänst på en växande patientorganisation med höga ambitioner för framtiden? I sådana fall är du varmt välkommen att söka tjänsten som medicinskt sakkunnig och forskningsansvarig på Blodcancerförbundet (BLFC).

Paperwork Doing Bills Or Filing Taxes And Writing ULZPCTT

 

Korta fakta om jobbet

 

Om jobbet

Är du intresserad av en viktig tjänst på en växande patientorganisation med höga ambitioner för framtiden? I sådana fall är du varmt välkommen att söka tjänsten som medicinskt sakkunnig och forskningsansvarig på Blodcancerförbundet (BLFC).

Du blir förbundets medicinske expert och kommer bland annat att ansvara för att bevaka och informera om nya behandlingsterapier och kliniska studier inom våra diagnosområden. I uppgifterna ingår även att ansvara för Blodcancerfondens utdelningar.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Stötta organisationen genom att bevaka och informera om vårdrelaterade frågor med fokus på̊ forskning och utveckling.
 • Ta fram medicinskt faktaunderlag och sammanställa relevant data.
 • Medicinsk granskning av kommunikationsmaterial.
 • Sammanställa medicinska nyheter som kan publiceras av vår kommunikatör på hemsida, nyhetsbrev etc.
 • Medverka i framtagande av debattartiklar och remissvar som berör ämnesområdet, till exempel nationella vårdprogrammet.
 • Ta fram underlag och vara diskussionspartner i förbundets intressepolitiska arbete.
 • Medverka i förbundets arbete att förbättra möjligheten för patienter att delta i kliniska studier.
 • Planera och genomföra konferenser med inriktning på medicinsk forskning och utveckling.
 • Delta i relevanta konferenser på nationell och internationell nivå.
 • Medverka i förbundets framtida utvärdering av nya läkemedel och behandlingsmetoder.
 • Ansvara för sammanställning och utdelning av Blodcancerförbundets fond.

Vi söker dig som har medicinskt utbildning, exempelvis vårdvetenskap eller liknande, och/eller har arbetslivserfarenhet från sjukvården, läkemedelsindustrin eller annan relevant organisation/myndighet. Tidigare erfarenhet från medicinsk forskning är meriterande.

Du är van att utrycka dig i tal och skrift och kan formulera komplicerade frågor och ämnen lättillgängligt och begripligt. Du bör också behärska engelska i tal och skrift, Office-paket samt användbara Adobe-program.

Som person är du noggrann, strukturerad, prestigelös, driven och självgående. Du trivs med att arbeta i mindre team och finner det meningsfullt att påverka andras liv till det bättre.

Övrig information:

Start: omgående

Omfattning: deltid 75%

Anställningsform: projektanställning ett år, med möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning

Placering: Blodcancerförbundets kansli, Sundbyberg

Skicka din ansökan (CV och personligt brev) till info@blodcancerforbundet.se senast den 22 januari 2021. Märk denna medicinskt sakkunnig/forskningsansvarig BLCF . Intervjuer kommer att genomföras löpande. Tjänsten kan alltså komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vid frågor, välkommen att kontakta Blodcancerförbundets ordförande Lise-lott Eriksson på lise-lott@blodcancerforbundet.se alt. 070-776 44 43.

Blodcancerförbundet finns till för de som drabbats av blodcancer eller annan allvarlig blodsjukdom, närstående och personal inom hematologi. Förbundet är en ideell rikstäckande patientorganisation som är medlem i de intressepolitiska paraplyorganisationerna Funktionsrätt Sverige och Nätverket mot cancer.

Blodcancerfonden bedrivs som en ideell stiftelse med ett 90-konto. Fondens arbete syftar till att stödja blod- och blodcancerforskning inom vuxenhematologin i Sverige.


Senast uppdaterad 22 december 2020