Stödverksamhet

Stödpersoner och stödgrupper

Erfarenhet från våra medlemmar visar att det dyker upp många frågor och känslor när sjukdomen bryter ut, vid återfall eller i vardagslivet som blodcancerberörd. Då kan det vara skönt att prata med andra som har erfarenhet från liknande upplevelser. Människor som vet hur det känns och som kan ge tips och råd om allt mellan himmel och jord vad gäller livet som berörd av blodcancer eller annan allvarlig blodsjukdom. 

Det är också därför Blodcancerförbundet erbjuder ideellt arbetande stödpersoner med tystnadslöfte till patienter och närstående. Vår stödpersonsverksamhet riktar sig till dig som är nydiagnostiserad, nyligen har fått skov, är närstående eller bara vill ha någon att prata med. Blodcancerförbundets stödpersoner bör dock ses som ett komplement till hälso- och sjukvården, som ska erbjuda blodcancerdrabbade professionell hjälp. 

Är du å andra sidan intresserad av stöd från flertalet berörda, kan vi varmt rekommendera de stödgrupper som Blodcancerförbundet initierat på den sociala medieplattformen Facebook. Om du hellre önskar att få fysiskt stöd av andra blodcancerdrabbade, varmt välkommen att kika på följande webbsida för mer information om hur du eventuellt kan gå tillväga. 

 

Läs gärna broschyren Att vara stödjande