Stödverksamhet

Stödpersoner och stödgrupper

Erfarenhet från våra medlemmar visar att det dyker upp många frågor och känslor när sjukdomen bryter ut, vid återfall eller i vardagslivet som blodcancerberörd. Då kan det vara skönt att prata med andra som har erfarenhet från liknande upplevelser. 

Blodcancerförbundet erbjuder ideellt arbetande stödpersoner med tystnadslöfte till patienter och närstående. Vår stödpersonsverksamhet riktar sig till dig som är nydiagnostiserad, nyligen har fått skov, är närstående eller bara vill ha någon att prata med. Blodcancerförbundets stödpersoner bör dock ses som ett komplement till hälso- och sjukvården, som ska erbjuda blodcancerdrabbade professionell hjälp. 

Vi kan även varmt rekommendera de slutna slutna stödgrupper få Facebook som Blodcancerförbundet initierat. Där kan du ställa frågor och både ge och få råd och stöd från personer med samma diagnos.

Om du hellre önskar att få fysiskt stöd av andra blodcancerdrabbade, varmt välkommen att kika på följande webbsida för mer information om hur du eventuellt kan gå tillväga.

Läs gärna broschyren Att vara stödjande

 

 

 

Senast uppdaterad 27 september 2022