Uppskattade föreläsningar om bra mat och brottsförebyggande

Blodcancerföreningen Hallands föreläsningar som ägde rum på Laxbutiken i Heberg den 10 februari 2024 blev mycket populära. Hela 57 personer deltog och pratade dels brottsförebyggande arbete, dels hälsosam mat vid blodcancersjukdom.

Lax Och Gronsaker Fri Genrebild Fran Cattalin Pixabay

Fet fisk som lax, grönsaker och baljväxter som linser är utmärkt mat för att stärka kroppen under och efter en behandling med läkemedel mot blodcancersjukdomar. Foto: Royaltyfri bild från Cattalin Pixabay

Dietist Anita Borgmästars betonade vikten av ”Bra mat vid hematologisk sjukdom.” Fisk och grönsaker är bra mat. Även linser som används mycket av det italienska köket. Linser innehåller en hög andel protein och finns i ett antal färger, exempelvis röda, gröna, gula och bruna. Anita delade med sig av ett par recept, en smakrik pasta med gröna linser och ett laxrecept som båda såg väldigt ”smarriga” ut.

Kommunpolis, i lokalområdet Laholm-Halmstad, Kristian Nilsson gav oss ”Tips och Trix för att förebygga brott”. Kristian framförde sitt budskap på ett mycket trevligt och underhållande sätt. Vi fick höra många exempel på hur oerhört skickliga bedragarna är. Föredraget avslutades med en trevlig musikstund av Kristian. Därefter avnjöts en god lunch i trevlig miljö.

 

Inger Persson ordförande
Blodcancerföreningen Halland

Fler nyheter


Alla nyheter