Södras vårutflykt gick till Vattenriket i Kristianstad

Läs om upplevelsen med foton här 

Safaribåten på väg mot Lillö.

Vädret var på vår sida, molnen skingrade sig och sol samt blå himmel gällde resten av dagen. Vi var 31 medlemmar som var intresserade av denna vårutflykt som gick till Vattenriket i Kristianstad. Dagen inleddes med båtfärd längs först Helge å och sen även Araslövssjön. Safaribåten gled vackert fram i det inbjudande sjölandskapet. Ankrade upp när vi nådde Lillö där vi gick av och fick ta del av den tidigare så ståtliga borgen som på 1600-talet skulle försvara den så viktiga handelsleden som Helge å utgjorde.

Hela gruppen njuter av färden längs Helge å.

Efter detta gled båten vidare ut på Araslövssjön. Där fick vi bl.a. se flera glador och fiskgjusar. Sjön är grund vilket vi också fick befara då plötsligt båten gick på ett sandbank. Lite dramatik innan skepparen lyckades få loss båten igen och färden kunde åter ställas mot Kristianstad.

Helge å med Kristianstads skyline i bakgrunden.

En kortare promenad hanns med i vackra Tivoliparken innan vi satte oss till bords i Naturums restaurang. Hungriga efter sjöluften njöt vi av kockens schnitzel eller pocherad torsk. Efter detta kaffe och en jättestor kladdkaka.

Massor av tulpaner i Tivoliparken.

Alla verkade nöjda med utflykten, så när sista tuggan av kakan var svald och kaffet var drucket tackade var och en för sig och tog sig hemåt. Vi summerar en vacker vårdag i vattenlandskapet kring Helge å. De flesta av oss hade aldrig sett landskapet från sjösidan, båten var helt klart det bästa färdmedlet för en optimal upplevelse av djurlivet kring ån.

 

Tack till er som följde med hälsar arrangörerna Ingrid och Per.

 

 

Fler nyheter


Alla nyheter