Peter Stockhaus

Skärmavbild 2019 10 01 Kl. 07.49.02

"Det var det jobbigaste jag gjort, någonsin. Samtidigt var det en stor upplevelse av vad man kan åstadkomma när man är tillsammans i ett team" säger Peter Stockhaus, en av cyklisterna som cyklade till förmån för Blodcancerfonden i årets Country-2-Country-4-Cancer (C2C4C). Peter, som likt övriga cyklister i Tema Nordics arbetar på bolaget Bristol-Myers Squibb (BMS), var dock fast besluten på att ta sig hela vägen i mål. "Målsättningen var att alla skulle klara av utmaningen och den genomsyrade allt vi gjorde". 

Sagt och gjort, då samtliga cyklister faktiskt tog sig i mål också! Men hur gick årets C2C4C egentligen till i praktiken? Vi låter Peter själv beskriva en typisk dag. "Vi cyklade drygt tio mil per dag, vilket tog cirka sex timmar. Därefter fick vi vila och till och med massage för de som behövde det. Vi hade som säkerhet med oss en följebil med mekaniker och akutsköterska. Med teamet cyklade även professionella coacher som peppade, stöttade och gav tips för att vi skulle orka och kunna hålla ett relativt högt tempo". 

Peter, som till vardags jobbar som Field Training Manager på BMS, berättar vidare att det roligaste med årets C2C4C ändå var samvaron och gemenskapen i gruppen. "Det var även väldigt givande att få cykla i den vackra naturen i södra Frankrike och över till Spanien" flikar han in, och nämner sedan de långa backarna som den minst angenäma upplevelsen av årets lopp. "Det var en klar utmaning för flera av oss". En utmaning som Peter och övriga cyklister i Team Nordics emellertid överkom med bravur. 

Samtliga deltagare tog sig trots allt hela vägen i mål, vilket är en bedrift i sig! Det var dock med blandade känslor för flera av cyklisterna enligt Peter. "En skön känsla av tillfredsställelse kombinerat med tomhet. Vad ska man nu ha för träningsmål?" frågar sig Peter retoriskt, som i efterhand är stolt över att ha samlat in pengar till förmån för blod- och blodcancersjuka samt deras närstående. "Det blev väldigt uppenbart att vi alla kommit i kontakt med cancer på något sett och det berör" klargör Peter och blir sedan personlig. 

"Under andra dagens lunch nåddes jag av beskedet att den knöl som min fru Emma fått bortopererad ur bröstet var cancer. För mig var det svårt att vara så långt hemifrån och henne just då., men jag kände att allt jag kunde göra just då var att cykla på och hålla kontakten med min Emma. Jag kände ett behov av att berätta för någon, så jag berättade för teamet och de stöttade mig att orka resten av dagen".

Att Peter cyklade hela loppet berodde även det på stödet av övriga cyklister i Team Nordics. Något denna vänlige och engagerade herre slutligen gärna lyfter fram. "På våra tröjor står det ”I am riding for..” med utrymme att skriva namn. Inför den sista dagens åktur, fann jag att alla i teamet hade skrivit "EMMA" på sina tröjor! Hela laget cyklade för min fru. Hon gav en akut känsla av syfte för oss alla på denna utmaning".