Änglar mot cancer

Våren 2018 sålde blodcancerberörda Lisa Olsson och hennes väninna Petra Stenqvist olika smycken till förmån för blodcancerforskningen i Sverige. Lisa och Petra hade tidigare gjort detsamma för bland annat Cancerfonden och Ung Cancer, men önskade denna gång att pengarna skulle gå till Blodcancerfonden. En ära ur vårt perspektiv tur att få samarbeta med dessa två driftiga och godhjärtade eldsjälarna bakom Facebook-initiativet Änglar Mot Cancer

"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något" låter Lisa hälsa efter insamlingens avslut, som sammantaget genererade 31 400 kronor. "Att pyssla ger mig positiv energi. Istället för att se på TV under cellgiftsbehandlingen i fem timmar satt jag istället och gjorde armband" förklarade Lise idén bakom de halsband och armband som i första hand såldes i limegrön färg vilket symboliserar den vanligaste blodcancergruppen lymfom. 

Att en stor del av smyckena symboliserar lymfom är för att Lisa i juni 2017 fick reda på att hon drabbats av Hodgkins lymfom. När väninnan Petra hörde om detta kände hon sig tvungen att göra något åt saken, särskilt efterom hon själv har erfarenheter av att drabbas av cancer som anhörig. Hon hade tidigare tillverkat och sålt smycken i form av änglar till välgörenhet och drog igång en liknande kampanj på Facebook. 

Resten är som man säger historia...