Linda Jägard

Skärmavbild 2019 09 11 Kl. 07.37.46

"C2C4C är något som är oerhört stort och prioriterat hos oss på BMS" berättar Linda Jägard, som har jobbat på Bristol-Myers Squibb (BMS) i över 10 år och alltså vet vad hon talar om. Fastän Linda till vardags jobbar med hjärt- och kärlsjukdomar på BMS, så var det inga tveksamheter när hon fick nys om möjligheten att stötta blodcancerdrabbade via årets Country-2-Country-4-Cancer (C2C4C). "När jag såg ansökan till C2C4C 2019 kände jag bara att det här måste jag göra. Jag skickade in ansökan och hade förmånen att komma med" säger Linda som likt många av oss har en personlig relation till cancer. "Alla är vi drabbade av cancer på ett eller annat sätt, och det berör alla" konstaterar hon mycket riktigt. 

Pengarna hoppas denna engagerade Specialty Account Manager ska gå till blod- och blodcancerforskning. "Jag hoppas på att man i framtiden kommer att kunna hjälpa och bota fler från cancer och det behövs pengar. Att kunna få göra skillnad är det som driver mig att göra detta cykellopp. Självklart är det en stor utmaning då jag aldrig har cyklat på en racercykel innan, och aldrig så här långt". Och visst är det ett utmanande lopp. Det är nämligen en ganska rejäl sträcka det rör sig om, från trakerna kring Nice i Frankrike till Girona i Spanien, något som Linda dock ser fram emot. 

"Det kommer bli en upplevelse i sig, särskilt när man får göra denna resa med de fantastiska kollegor man har! Jag ser nog mest fram emot känslan av att komma i mål och känna att jag klarade det. Att ta sig över bergen med den smärta och mjölksyra som man komer att få ser jag snarare fram emot med skräckblandad förtjusning" låter Linda avslutningsvis hälsa. Varefter vi på Blodcancerförbundet inte annat kan göra än att önska henne ett stort lycka till i de fortsatta förberedelserna inför loppet. Ett lopp som närmar sig med stormsteg, och i skrivande stund går av stapeln om blott några få dagar...