Föreläsning: Mat för att må bra under och efter cancerbehandling

Hur bör man tänka gällande mat om man genomgår en cancerbehandling? Att hitta rätt i kostdjungeln kan vara utmanande när kroppen inte fungerar som den brukar. Under en timma får vi tips som kan underlätta den nya vardagen.

Starttid: onsdag 11 sep., kl 17:00
Sluttid: onsdag 11 sep., kl 18:15
Plats:

Zoom

Brooke Lark W9okrxbqiza Unsplash

Den 11 september bjuder Blodcancerföreningen in till en digital föreläsning under temat: ”Mat för att må bra under och efter cancerbehandling”. Där vi får besök av dietisten Erika Schweitz som kommer ge sina tips på hur du kan tänka gällande kost för att underlätta under din blodcancersjukdom.

Under föreläsningen kommer du ha möjlighet att ställa frågor direkt till Erika.

Om föreläsningen

Hur bör man tänka gällande mat om man genomgår en cancerbehandling? Att hitta rätt i kostdjungeln kan vad utmanande när kroppen inte fungerar som den brukar. Under en timma får vi tips som kan underlätta den nya vardagen.

Typ av cancer, behandling och individuella förutsättningar påverkar behoven och behoven kan också förändras i olika skeden i din blodcancersjukdom.

Under föreläsningen kommer Erika prata om tips gällande mat och näringsbehov vid sjukdom.

Föredragshållare

Erika Schweitz, dietist, på Akademiska primärt mot områdena blodcancer och huvud/halscancer, men "vid behov" även lite andra cancerdiagnoser, samt icke-cancerrelaterade blodsjukdomar och öron-näsa-halssjukdomar. 

Erika jobbade tidigare på Karolinska med huvud/halscancer, och arbetar idag på hematologen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Praktisk information

  • Datum: 11 september, 2024
  • Klockan: 17:00-18:15
  • Plats: Zoom
  • Anmälan senast den 10 september

Länken skickas ut till alla som har anmält sig den 10 september.

----

Våra digitala föreläsningar är öppna även för dig som inte är medlem i vår förening och/eller för dig som är medlem i en annan blodcancerförening.

Välkommen med din anmälan!


Fler aktiviteter

Alla aktiviteter