Diagnosbroschyrer | Blodcancerförbundet

Blodcancerförbundet representerar dussintalet olika blod- och blodcancersjukdomar. De flesta av dessa är relativt sällsynta. Att hitta korrekt och tillförlitlig information om just sin specifika blodcancerdiagnos kan vara en utmaning. Det är därför vi på förbundet, med god hjälp av landets hematologer, har tagit fram en serie informationsskrifter med grundläggande information om de diagnoser vi representerar.

Dessa uttömmande och noga faktagranskade broschyrer, finns att tillgå som nedladdningsbara PDF-filer nedan men du kan också beställa hem tryckta broschyrer via vår info-mejladress nedan.

Texterna har skrivits av landets främsta specialister inom respektive område - ett gediget arbete som Blodcancerförbundet är oerhört tacksamt över. Det är emellertid vi som tar fullt ansvar för innehållet i dessa broschyrer som, enligt erfarenhet, är särskilt behjälpligt för dem som nyligen diagnostiserats med en av de sjukdomar listade nedan.

Vill du beställa en eller flera tryckta exemplar av nedanstående broschyrer, så kan du mejla oss på mejladress: info@blodcancerforbundet.se 

Ange då vilken broschyr du är intresserad av och hur många exemplar du önskar. Men också ditt namn och din postadress.

 

 Akut Myeloisk Leukemi (AML)  Akut Lymfatisk Leukemi (ALL)
 Aplastisk Anemi  Essentiell Trombocytemi
 Kronisk Myeloisk Leukemi (KML)  Kronisk Lymfatisk Leukemi (KLL+ HCL)
 Maligna Lymfom  Myelom (multipelt myelom)
 Myelodysplastiska Syndrom (MDS)  Myelofibros 
 Polycytemia Vera (PCV)   Waldenströms Makroglobulinemi 

        

Här är vår faktabroschyr i PDF-format om olika begrepp inom hematologin: "Blodcancer från A till Ö" Den kan du också beställa från oss eller skriva ut här från hemsidan.

Faktafolder om blodcancerbegrepp från A till Ö


 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan du ladda hem vår välkomstfolder med medlemstalong och grundläggande information om Blodcancerförbundet och vårt medlemskap > 

välkomstfolder BLCF