Om REHABILITERING efter blodcancer

rehabilitering livskraft
Välkommen till en temaföreläsnings-eftermiddag den 15 april mellan klockan 14.00-17.00 om stöd och rehabilitering efter en blodcancerbehandling. Föreläsningen kommer att äga rum i Lindhagasalen på Ängelholms sjukhus i Ängelholm i nordvästra Skåne och direktsänds dessutom digitalt.

Föreläsare:
Föreläsare/moderator är Patrik Göransson enhetschef vid Cancerrehabilitering Skåne Online, Ängelholms sjukhus. Patrik kommer att prata om psykologisk-, fysisk- och social rehabilitering, fatigue och hjärntrötthet, kost och näring, sexuell hälsa och existentiella frågor.


Det är Blodcancerförbundet och Blodsjukas förening i Södra sjukvårdsregionen som bjuder in till denna eftermiddag i samverkan med Cancerrehabilitering Skåne Online Ängelholms sjukhus och Svensk förening för psykosocial onkologi och rehabilitering (SWEDPOS).
Vi kommer att få kunskap om hur vi kan delta i cancerrehabilitering på distans via digitala verktyg. 

 

OBS! Inga frågor ställs till föreläsare under själva föreläsningen, eftersom inspelning sker! Frågorna ställs efteråt.

Program:
Med utgångspunkt i det uppdaterade nationella vårdprogrammet för cancerrehabilitering och Cancerrehabilitering Skåne Onlines vårdprogram för avancerad rehabilitering, kommer vi visa upp hur en digital interdisciplinär rehabiliteringsprocess går till från teambedömning, rehabiliteringsplan, individuellt rehabiliteringsprogram utifrån smörgåsbordmodellen, aktiv samverkan till uppföljning och egen rehabiliteringsperiod.
Vi kommer växla mellan rollspelade inslag för att visa hur det går till, korta föreläsningar och paneldiskussion.

Medverkande:
Patrik Göransson från Ängelholms sjukhus och Peder Skarstedt från Blodcancerförbundet modererar.
Medlemmar från Cancerrehabilitering Skåne Onlines interdisciplinära team, patientföreträdare, styrelseledamöter från SWEDPOS m. fl. medverkar

När:
måndagen 15 april klockan 14.00 -17.00 med paus/fika under denna tid.

För vem:
Medlemmar i Blodcancerförbundet, andra cancerberörda i Södra sjukvårdsregionen och även nationellt.

Lokal:
Lindhagasalen på Ängelholms sjukhus som rymmer 110 platser. Föreläsningarna kommer också att sändas digitalt för deltagande på distans via Internetlänk som kommer att finnas här på denna sida inför programmet.

Lindhagasalen Ängelholms sjukhus kartaKostnad:
Kostnadsfritt för medlemmar i Blodcancerförbundet. Det går att bli medlem på plats och betala medlemsavgiften på cirka 250 kronor i efterhand.

Inspelning:
Temaeftermiddagen sänds digitalt så att du kan vara med på distans hemifrån.
Inspelning kommer att ske för publicering av den inspelade videoföreläsningen på Blodcancerförbundets hemsida och åtkomst i efterhand.

Evenemanget har erhållit stöd från Regionalt Cancercentrum syd

Du behöver anmäla dig!

 

Så anmäler du dig för deltagande

Välkommen att anmäla dig till denna föreläsning och vi vill att du i din anmälan nedan tydligt anger om du vill vara med...

+ på plats i Lindhagasalen i Ängelholms sjukhus kostnadsfritt. Du kan anmäla dig som medlem i Blodcancerförbundet på plats för att sedan betala årsmedlemsavgiften på 250 kronor i efterhand (Du bekostar själv resan dit och hem) 

eller...

+ på distans via Internetuppkoppling​ kostnadsfritt!
Länken till sändningen kommer att finnas här i evenemangs-presentationen innan temadagen startar!

(OBS! Om du glömmer att ange hur du vill delta, så deltar du digitalt eftersom platsantalet i Ängelholm är begränsat)

 

Om inte bekräftelsemejlet landar i din vanliga e-post-inkorg, titta i skräpmejlen eller övrig e-post, så hittar du automat-välkomstmejlet från oss där.

 

GDPR-information om videoinspelning

Genom att ansluta dig och delta på denna temadag, ger du ditt samtycke till att du deltar och medverkar enligt den europeiska dataskyddsförordningen GDPR. Det inspelade webbinariet och bilder därifrån, kan sedan komma att publiceras i Blodcancerförbundets kommunikationskanaler och finnas där tills vidare.
Du kan välja att delta/medverka synligt eller osynligt, genom att stänga av din webbkamera och använda ett fingerat namn när du ansluter. (Är det ett arrangemang på plats kan du meddela arrangören och fotografen att du inte vill bli fångad på bild)

 

Läs artikel i Onkologi i Sverige om cancerrehabilitering på distans

Patrik Göransson rehab på distans onkologiisverige 6 2022

Via länken nedan kan du läsa Eva Nordins artikel i Onkologi i Sverige (nr 6 2022 på sidorna 40-46) med Patrik Göransson, som presenterar digital cancerrehabilitering och även har en intervju med en blodcancerföreträdare, Carl Johan Orre som också är medlem i Blodcancerförbundet:  Intervju och foto: Eva Nordin
https://www.onkologiisverige.se/wp-content/uploads/2022/11/OIS-nr-6-22_hog_2.pdfStarttid: måndag 15 apr. 2024, kl 14:00
Sluttid: måndag 15 apr. 2024, kl 17:00
Plats:

PÅ plats i Lindhagasalen på Ängelholms sjukhus i Ängelholm eller på distans digitalt (Länken till sändningen kommer att finnas här väl synlig på Blodcancerförbundets hemsida innan temaföreläsningen startar den 14 april.) Vill du vara med på plats i Ängelholm är det extra viktigt att du anmäler dig!

Livskraft Genrebild BLCF Rehabilitering 1 Skärmavbild Beskuren 1100Pxb 16X9

Temaföreläsning cancerrehabilitering på plats i Ängelholm eller digitalt


Fler aktiviteter

Alla aktiviteter