Om MAG- & TARMBESVÄR vid blodcancer

Det här blir en temaföreläsningseftermiddag den 22 maj i Göteborg och på distans, om mag- och tarmbesvär vid blodcancerbehandlingar och vad man kan göra för att förebygga detta med kosten.

Det är Blodcancerförbundet och Blodcancerföreningen Västsverige som bjuder in till denna temahalvdag.

Föreläsare:
Malin Olofsson, leg. dietist, kommer och berättar om hur magen kan reagera på cellgifter och hur man med hjälp av maten ibland kan minska besvären. Malin jobbar till vardags som dietist vid sjukhuset i Arvika och är ordförande i Dietisternas Riksförbunds sektion inom gastroenterologi och hepatologi.

OBS! Inga frågor ställs till föreläsare under själva föreläsningen, eftersom inspelning sker! Frågorna ställs efteråt.

Program:
14.00 - 14.50 Hård i magen eller känns det som om maten rinner rakt igenom? Vilka symtom kan man få från mag-/tarmkanalen när man genomgår hematologisk/onkologisk behandling och kan man lindra symtomen med hjälp av maten?

14.50 – 15.20 Paus/fika

15.20 -16.10 Frukost, är det verkligen nödvändigt? Vad är bra och hälsosam mat och kan jag äta mig till ett friskare liv? Idag överöses vi av hälsopåståenden, nya dieter och superfrukter men vad är det egentligen som stämmer? En ökad medvetenhet om kostens betydelse har många fördelar både i vardagen och i arbetslivet. Malin berättar hur man ska äta för att må bra och prestera som bäst. Rätt val i livsmedelsbutiken lägger grunden för en bra hälsa.

16.10 -16.40 Frågor och avslutning

Lokal:
Scandic Crown, Polhemsplatsen 3 i centrala Göteborg

Scandic Crown Göteborg karta

Temaföreläsningen sänds också digitalt och länken kommer att finnas på denna sida senast någon timme innan föreläsningarna börjar.
Inspelning kommer att ske för publicering på Blodcancerförbundets hemsida för åtkomst i efterhand.

GDPR-information om videoinspelning

Genom att ansluta dig och delta på denna temadag, ger du ditt samtycke till att du deltar och medverkar enligt den europeiska dataskyddsförordningen GDPR. Det inspelade webbinariet och bilder därifrån, kan sedan komma att publiceras i Blodcancerförbundets kommunikationskanaler och finnas där tills vidare.
Du kan välja att delta/medverka synligt eller osynligt, genom att stänga av din webbkamera och använda ett fingerat namn när du ansluter. (Är det ett arrangemang på plats kan du meddela arrangören och fotografen att du inte vill bli fångad på bild)

Starttid: onsdag 22 maj 2024, kl 14:00
Sluttid: onsdag 22 maj 2024, kl 16:40
Plats:

Scandic Crown, Polhemsplatsen 3 i centrala Göteborg eller på distans via Internetuppkoppling

Magsack O Tarmpaket Gratis O Royaltyfri Openclipart Vectors Pixabay

Bildtext: Hur magsäcken och tarmpaketet mår har stor betydelse även vid en blodcancerbehandling. Illustration: gratis o royaltyfri OpenClipart-Vectors fr Pixabay

Temahalvdag om mag/tarmbesvär vid cancerbehandling i Göteborg + på distans