Om FATIGUE/ HJÄRNTRÖTTHET vid blodcancer

Välkommen till en temaföreläsning den 10 april mellan klockan 14.00-16.40 om den speciella hjärntrötthet, så kallad fatigue, som kan drabba en person under och efter en blodcancerbehandling. Var med i Stockholm på plats eller digitalt online.
Erik Boberg, hematolog och forskare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm föreläser om varför man får minnesstörningar och hjärntrötthet efter blodcancerbehandling och vilka möjligheter som finns till självläkning och rehabilitering.

Blodcancerförbundet och Blodcancerföreningen i Stockholms län bjuder in till denna temahalvdag i Plus 46 Studio, Johannesfredsvägen 5, Bromma, Stockholm eller digitalt på distans.

Föreläsare: Erik Boberg, hematolog Karolinska Universitetssjukhuset, PhD

OBS! Inga frågor ställs till föreläsare under själva föreläsningen, eftersom inspelning sker! Frågorna ställs efteråt.

Program:
14.00-14.50 Hjärntrötthet och "tanketröghet" efter cancerbehandling - bakgrund, orsaker och symtom

Frågor

14.50-15.20 Paus/fika

15.20-16.10 Behandling och hantering av hjärntrötthet och tanketröghet efter cancerbehandling inklusive praktiska råd."

16.10-16.40 Frågor och avslutning

Lokal:
Plus 46 Studio, Johannesfredsvägen 5, Bromma, Stockholm. Med kollektivtrafik tar du dig hit med Tvärbanan till hållplats Johannesfred. Plus 46 Studio ligger bara drygt 100 meter från hållplatsen. Gå norrut och studion ligger i första industrihuset på vänster hand. Gå in på parkeringen och förbi taket över lastbryggan. Ingången är den oansenliga bruna dörren till vänster om taket över lastbryggan. 

Johannesfredsvägen 5b Bromma  Plus 46 StudioJohannesfredsvägen 5b Bromma  Plus 46 Studio

Plus 46 studio ingång temadagar

plus 46 studio bromma entredörr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kostnad:
Kostnadsfritt för medlemmar i Blodcancerförbundet. Det går att bli medlem på plats och betala medlemsavgiften på cirka 250 kronor i efterhand.

Inspelning:
Temaeftermiddagen sänds digitalt så att du kan vara med på distans hemifrån.
Inspelning kommer att ske för publicering av föreläsningen på Blodcancerförbundets hemsida och åtkomst i efterhand.

 

Du behöver anmäla dig!

 

Så anmäler du dig för deltagande

Välkommen att anmäla dig till denna föreläsning och vi vill att du i din anmälan nedan tydligt anger om du vill vara med...

+ på plats i Plus 46 Studio i Bromma kostnadsfritt om du är medlem i Blodcancerförbundet. Om du inte är medlem kan du anmäla dig som medlem på plats och betala årsmedlemsavgiften på cirka 250 kronor i efterhand. (Du bekostar själv resan dit och hem) 

eller...

+ om du vill vara med på distans via Internetuppkoppling kostnadsfritt!
Länken till sändningen kommer att finnas här i evenemangs-presentationen innan temadagen startar!

(OBS! Om du glömmer att ange hur du vill delta, så deltar du digitalt eftersom platsantalet är begränsat)

 

Om inte bekräftelsemejlet landar i din vanliga e-post-inkorg, titta i skräpmejlen eller övrig e-post, så hittar du automat-välkomstmejlet från oss där.

 

GDPR-information om videoinspelning

Genom att ansluta dig och delta på denna temadag, ger du ditt samtycke till att du deltar och medverkar enligt den europeiska dataskyddsförordningen GDPR. Det inspelade webbinariet och bilder därifrån, kan sedan komma att publiceras i Blodcancerförbundets kommunikationskanaler och finnas där tills vidare.
Du kan välja att delta/medverka synligt eller osynligt, genom att stänga av din webbkamera och använda ett fingerat namn när du ansluter. (Är det ett arrangemang på plats kan du meddela arrangören och fotografen att du inte vill bli fångad på bild)

 

Blev Årets hematologiska avhandling 2022

2022 tilldelade Svensk förening för hematologi och Blodcancerförbundet (Blodcancerfonden) Erik Boberg utmärkelsen "Årets avhandling inom hematologi". Med sin avhandling vill han lyfta fram vissa osynliga symtom vid en blodcancersjukdom:
-Det är viktigt för mig att fatigue och kognitiv dysfunktion hos cancerpatienter får ökad uppmärksamhet.

 

Blodaderinsidan Blodplattar 1400Pxb BLCF Med Montage Erik Boberg O Diplomet

Erik Boberg uppskattar att få den här gemensamma utmärkelsen av den patientdrivna Blodcancerförbundets fond (Blodcancerfonden) och Svensk förening för hematologi, som uppenbarligen ser det stora behovet av att lyfta fram ämnena som avhandlingen handlar om.

Läs mer om utmärkelsen och en kort intervju med Erik Boberg:

 

 

Starttid: onsdag 10 apr. 2024, kl 14:00
Sluttid: onsdag 10 apr. 2024, kl 16:40
Plats:

I Plus 46 Studio, Johannesfredsvägen 5, Bromma, Stockholm eller digitalt på distans.

Välkommen till en temaföreläsning den 10 april mellan klockan 14.00-16.40 om den speciella hjärntrötthet, så kallad fatigue, som kan drabba en person under och efter en blodcancerbehandling. Var med i Stockholm på plats eller digitalt online.

Anmälan till temahalvdagen om "fatigue" hjärntrötthet vid blodcancer - i Stockholm eller på distans


Fler aktiviteter

Alla aktiviteter